Voorbereiding van een CD-productie

Het begint met een goed plan

 

Wim Pols Tekst en Muziek kan een CD productie van begin tot eind verzorgen. Het begint met een plan van aanpak op basis van het beschikbare budget. Daarbij gaat het om antwoorden op vragen als hoeveel nummers moeten er worden opgenomen, zijn er muziektracks of wordt er live gespeeld, wat is de bezetting van een band, is er eventueel hulp nodig bij de repertoirekeus, het uitwerken van arrangementen en het inschakelen van eventuele extra muzikanten? De tijdsplanning is een belangrijk onderdeel. Het gaat erom een realistische inschatting te maken van het aantal benodigde uren zodat er later geen onaangename verrassingen zijn. Het budget speelt hierbij weer een bepalende rol. Is er slechts ruimte voor een beperkt aantal opname-uren, dan zal er efficiënt moeten worden gewerkt en is er minder ruimte om partijen over te doen. Verder gaat het erom of wij naast de opname, mixage en mastering ook de vormgeving van een CD boekje en het dupliceren of persen van CD’s moetenregelen. Een goede planning maken en navolgen komt het proces ten goede en bespaart kosten. Dat geldt zeker ook voor de voorbereiding van de muzikanten en zangers. Wie goed voorbereid is, heeft minder studiotijd nodig. Het is zonde van de tijd en dus het budget als er in de studio nog allerlei partijen moeten worden uitgewerkt en geoefend. 

 

Arrangeren, componeren en inschakelen van muzikanten

 

Voor solisten die zelf muziektracks hebben, zetten we die tracks in ons opnamesysteem en nemen in de studio vervolgens de zang op. Er zijn ook solisten zie zelf nummers hebben geschreven en die willen opnemen met hulp van muzikanten. Als u zelf muzikanten kent die dit voor u kunnen en willen doen is dat uiteraard prima. Kent u die niet, dan kunnen wij hiervoor zorgen. We werken samen met ervaren musici die gewend zijn om studiowerk te doen en in te spelen op de wensen van de klant. Opnemen in de studio is een andere discipline dan thuis spelen of optreden. De muzikanten met wij werken zijn het gewend en dat bespaart vaak tijd. Ook kunnen wij de arrangementen van de nummers verzorgen zodat de muzikanten goed voorbereid aan het werk kunnen gaan. Dit bespoedigt het opnameproces. Heeft u zelf geen nummers geschreven, maar wilt u wel een CD maken met ideeën die u in uw hoofd heeft, dan kunnen wij ook voor u nummers schrijven op basis van die ideeën.

 

Opnemen op locatie

 

Voor grotere groepen en koren is het ook mogelijk om op locatie een opname te maken. We komen dan met een bus met apparatuur naar u toe en maken de opname in uw repetitie- of concertruimte. Doordat alle partijen op aparte sporen worden opgenomen, is het mogelijk later in de studio nog partijen over te doen of extra toe te voegen indien nodig.
 

                                                                              

                                                                                    Terug